Sade Sati Shanti Yagya – Mrityunjaya Yagya

Astrologija – Horoskop

Ako ste u glavnom periodu ili pod-periodu Saturna, u Sade Satu periodu, Kantaka Shani periodu, u periodu Rahua ili Ketua, ili vam jednostavno treba moćna duhovna zabava…

Tijekom dvije subote – 12.11.2011. i 19.11.2011 – radit ćemo ceremoniju koja se zove Sade Sati Yagya ili žrtva paljenica za sve koji se nalaze u periodu Sade Satija i žele ublažiti njegov nepovoljni utjecaj.

Sade Sati period traje sedam i pol godina te je jedan  od najtežih u životu. U tom periodu dolazi do “čišćenja” i poboljšanja, često putem katarze i bolnih iskustava. Saturn nam, kao učitelj dharme (ispravnog djelovanja), tijekom Sade Sati perioda pokazuje što smo postali i uči nas kakvi možemo biti; on nas lišava lažnih vrijednosti i pomaže nam da se oslobodimo okova iluzije koji nas sputavaju da budemo bolji, napredniji i uspješniji.

Kako smo gotovo u pravilu uvijek vezani na uzroke naše nesreće, napuštanje nije uvijek lako, a ni ugodno. Stoga su vedski mudraci i vidjelice ustanovili učinkovite načine kako ublažiti negativne utjecaje planeta ili planetarnih perioda. Jedan takav vrlo učinkovit način je yagya ili vatreno žrtvovanje – žrtva paljenica koja je u ovom slučaju još poznata kao homa.

Tijekom yagye vedski brahmana instalira obrednu vatru kroz koje Božanstvo prihvaća ponude. U obrednu se vatru nude ponude koje su drage Božanstvu i koji tako zadovoljen žrtvenim ponudama (yagya=žrtva) blagosilja yajamanu ili naručitelja yagye.

Yagya je kompleksan proces za koji je potrebna dugotrajna vježba i kvalifikacija. Stoga vedski brahmana koji obavlja yagyu slijedi čitav niz pravila i propisa kako bi yagya bila što uspješnija.

Pored kvalifikacije brahmana-svećenika, vrlo važnu ulogu u yagyi ima i vjera pojedinca. Što je vjera veća to je i učinak boljii povoljnji. Yagya će podržati sve što se u nju nudi; ako netko nudi ponude pomiješanje s vjerom, poštovanjem, predanošću i ljubavlju, povoljni će rezultat vrlo brzo doći – nude li se ponude s lošim stavom, sumnjama i nevjerom, rezultati će biti recipročni.

Što će se događati na yagyi?

Obavit ćemo dvije identične yagye tijekom dvije subote 12. i 19.11.2011. Subota je dan kojim vlada Saturn i obavljanjem yagye u subotu računamo na blagoslove Božanstava. Obožavat ćemo sljedeća Božanstva:

  1. Šri Kurmadeva – Višnu Božanstvo koje vlada Saturnom i čisti lošu karmu iz prošlih života
  2. Šri Yoga Maya – obožava se u prvom dijelu Sade Satija kako bi se smanjio negativni utjecaj perioda
  3. Šri Hanuman – obožava se u drugom dijelu Sade Satija zbog obećanja Šanija (Saturna) da neće “dirati” onoga tko prije njega obožava Hanumana
  4. Šri Krišna – obožava se u trećem dijelu Sade Satija jer je Šani (Saturn) veliki sluga Krišne (ima istu tjelesnu put kao i Krišna jer uvijek misli i meditira na Krišnu), pa je uvijek posebno milostiv prema onima koji obožavaju Krišnu
  5. Šri Šani – nuđenjem ponuda koje smo ponudili onima koje Šani obožava, “potkupit” ćemo ga da ukloni svoju negativnu energiju i blagoslovi nas svojom pozitivnom energijom kao što je odlučnost, istrajnost, postojanost, nepokolebljivost, istinoljubivost, samilost itd.
  6. Šri Šiva – opunomoćio Saturna da kažnjava one koji ne slijede put ispravnog djelovanja – dharmu, a njegova “Mrityunjaya-mantra” (koja može odgoditi smrt) otklanja sve nepovoljnosti i poteškoće povezane s neugodnim periodom Sade Satija
  7. Šri Lakšmi Devi – obožava se za povećanje bogatstva, ugleda, ljepote, zdravlja, blagostanja, sreće i luksuza – Bog je vlasnik sveg obilja, a Lakšmi Devi je njegova supruga koja upravlja tim obiljem i odlučuje kome će ga dati

Pored ovih Božanstava, također ćemo obožavati dvije vrlo moćne yantre – Šri Bala Gopala Yantru i Šri Yantru. One osobađaju osobu od svih prokletstava i loših energija, pomažu u poslovanju i uklanja prepreke u biznisu, podaruju bogatstvo, uspjeh i sreću u svemu što osoba čini. Više o Bala Gopala Yantri pročitajte ovdje, a o Šri Yantri ovdje.

Tijekom yagye će se ponuditi tisuće ponuda u žrtvenu vatru – za dobrobit prisutnih i onih koji su naručili yagyu, ali nisu mogli prisustvovati.

Kako sudjelovati?

Yagya će započeti rano ujutro i trajat će do večernjih sati. Tijekom cijelog vremena yagye povoljno je postiti (može se piti voda), recitirati vedske spise, mantrati svete mantre i davati milostinja osobama naprednim u duhovnom znanju.

Toga se dana ne smije posjećivati mjesta kao što su krematorij, groblje, barovi i kafići; ne smije se pušiti cigarete, piti kava, alkohol ili uzimati bilo koju drugu vrstu intoksikacije. Na dan yagye ne smije se imati seks u umu, riječim ili djelom. Saturn je vrlo osjetljiv na ovo.

Treba biti ljubazan prema svim živim bićima i ne smije se jesti riba, meso i jaja. Izbjegavajte vrijeđanje i ogovaranje drugih. Potrebno je isto tako napustiti mentalitet traženja grešaka u drugima i vježbati da se svugdje oko sebe vidi samo dobro.

Od trenutka kada se netko odluči za sudjelovanje u yagyi (idealno 15 dana ranije), ne smije se lagati, lažno svjedočiti ili bilo koga kritizirati (posebno se ne smije kritizirati ili koriti žene i prosjake). Potrebno je napustiti nasilje u bilo kojem obliku i prakticirati ukazivanje samilosti.

Oni koji mogu kontrolirati svoj um i obuzdati osjetila prije yagye imati će znatno veći učinak.

Ove gore navedene upute posebno su važne za one koji su naručili yagyu, no ne mogu osobno doći na yagyu.

Za one koji dolaze na yagyu, pored vać navedenog, ovdje je nekoliko korisnih uputa:

– pripremite čistu i nekontaminiranu odjeću (odjeća mora biti svježe oprana i čista – odjeća koja je korištena u toaletu, tijekom jela, posjete krematoriju, groblju, baru i slično, ne može biti korištena u yagyi)

– kada ujutro ustanete, obavite toaletu, pranje zubiju i jezika, brijanje (ili šišanje) i na kraju se otuširajte (vrlo je važno da se na kraju otuširate jer ćete nakon toga odjenuti čistu odjeću)

– ponesite sa sobom pribor za toaletu i tuširanje za slučaj da vam zatreba tijekom yagye (možda i dodatnu odjeću ako vam zatreba)

– ako naručite obje yagye, a možete doći samo na jednu, pripremite svoju sliku kako biste bili prisutni putem suptilne energije (slika cijelog tijela, u sjedećem položaju, osmijeh poželjan)

– budite dobro raspoloženi i nemojte razgovarati o svjetovnim temama koje uništavaju dobru energiju svojim materijalističkim vibracijama (za bolje rezultate yagye dobro je držati se ovog pravila nekoliko dana prije yagye)

Ovu je yagyu također povoljno obaviti i nakon isteka Sade Sati perioda jer ova yagya stvara povoljnu energiju, unutarnju duhovnu snagu i ostale dobrobiti koje su u ”Saturnovoj školi” mogle biti izgubljene ili oštećene.

Putem ove ceremonije nuđenja ponuda u žrtvenu vatru mogu se učinkovito ublažiti problemi koje uzrokuju periodi nepovoljnih planeta poput Rahua, Ketua, Gulike, Mandija itd.

Vrijednost donacije

Dobrobit ove yagye ne može se mjeriti samo na materijalnoj razini zbog njene duhovne prirode i kontaktiranja čiste duhovne energije. Ova je yagya sarva-mangala ili sve-povoljna jer podaruje sve vrste povoljnih blagoslova onome tko u njoj sudjeluje.

Kako se uvijek trudimo držati načela dostupnosti kroz povoljne iznose vrijednosti, jedna yagya stoji 897 kn (+PDV), a za one koji žele naručiti obje yagye iznos je 1342 kn (+PDV)

Bračni parovi koji oboje naruče prvu yagyu dobivaju jednu drugu yagyu na poklon ako se jedan od njih pribilježi i za drugu yagyu. Djeca do 14 godina (uz odobrenje roditelja) sudjeluju besplatno kada njihovi roditelji naruče yagyu za sebe.

Molim vas da me kontaktirate na ovaj e-mail najkasnije do 31.10.2011. kako bi mogli sve na vrijeme organizirati. Oni koji se pribilježe do 15.10.2011. dobivaju još 15% popusta na sve kombinacije.

Nakon obavljene završne ceremonije yagye slijedi prekid posta i zajednička vegetarijanska gozba od najmanje deset vrsti jela – od toga tri slatkiša su obavezna :-). Možda bude i torta, vidjet ćemo u odjelu za kuhanje…

Što ćete odnijeti s yagye?

Na yagyi ćemo obožavati sedam vrlo moćnih osoba koji vladaju i materijalnim i duhovnim svijetom. Njihovi blagoslovi idu s vama nakon yagye.

Također, nakon yagye ćete dobiti kutijicu s pepelom od yagye. U pepelu se nalazi aktivni dio ponuda koje su se nudile tijekom ceremonije, kao učinak brojnih mantri koje ćemo recitirati uz svaku ponudu. “Yagya-ash” ili pepeo s yagye će emanirati povoljnu energiju yagye u domu u kojem budete držali kutijicu s povoljnim pepelom.

Sve mantre koje ćemo recitirati dok budemo nudili ponude u žrtvenu vatru će vam također ostati u pismenom obliku kako biste ih mogli izgovarati kad poželite ponovo prizvati energiju yagye.

Još ćete odnijeti sa sobom maha-prasadam – hranu koja je ponuđena na oltaru, kao i caranamritu – vodu s kojom su kupana Božanstva. Vede kažu da onaj tko popije vodu s kojom su se kupala Božanstva ili je poprska po glavi, pročišćava ne samo sebe, već i dvadeset i jednu generaciju predaka iza i dvadeset i jednu generaciju budućih pokoljenja ispred sebe.

I kao i svaki put, sa sobom ćete odnijeti iskustvo druženja i razmjene poštovanja, povjerenja i ljubavi. Svi znamo kako tijekom yagye ono najbolje u nama dođe na površinu i sjaji poput rastopljena zlata.

Prema nektaru,

Velibor

Astrologija – Horoskop

Komentiraj