Sade Sati Upaya

Period života koji se naziva Sade Sati ili “sedam i pol godina tuge” je uvijek jedan od najtežih perioda kroz koje čovjek prolazi. Kada Saturn uđe u 12. kuću od natalnog Mjeseca osoba uđe u Sade Sati period koji traje sve dok Saturn ne izađe iz 2. kuće od natalnog Mjeseca.

Saturn provede otprilike dvije i pol godine u jednom znaku, a ovaj period označava prolazak Saturna kroz tri znaka (12., 1. i 2. kuću od natalnog Mjeseca), čineći tako period od sedam i pol godina.

Saturn predstavlja tamnu stranu našeg uma i u ovom period on će nešto uništiti, srušiti i zaustaviti, kako bi se stvorili povoljni uvjeti za rast nečeg novog. On nas uči da smo ograničeni i kako sve materijalne stvari imaju svoj početak i kraj, da će se ono što se spojilo opet razdvojiti i da se sve vraća tamo odakle je poteklo.

Saturn je sin Sunca. Sunce je planet dharme (ispravnog djelovanja), a Saturn, kao njegov sin, pomaže dušama zatočenim u materijalnom svijetu da dođu na taj put dharme. On ne trpi besmislice i svakih 30 godina dolazi testirati što je duša naučila. Taj period testa se naziva Sade Sati period. Kada se taj period pojavi u životu, osoba se treba radovati, jer sada će se susresti sa jednom jako zanimljivom osobom – samim sobom, onakvim kakvim je postao.

Saturn je beskompromisan učitelj koji neće tolerirati nikakav nemar ili razuzdanost svojih učenika. Kada Sade Sati dođe, Saturn će ugasiti pompu i show iza koje se skrivamo, a u ruke će nam staviti “alat” za težak rad na sebi. On je striktan, iako ponekad pogrešno shvaćen kao okrutan. Njegove su lekcije često bolne, ali i neophodne kako bismo našli naš put koji vodi iznad materije. Saturn otvara vrata koja vode u vječnost, a put do tih vrata je izravan i uzak, poput oštrice brijača.

Kada se osoba nađe u Sade Sati periodu okolnosti se mijenjaju i život postane ispunjen poteškoćama; osoba postaje nervoznija i netolerantnija; iako teško radi, novaca nikad dosta; zdravlje biva narušeno, a njena djeca postanu nezainteresirana za učenje, a bračni život ispunjen svađama i nerazumijevanjem.

No za sve to postoji razlog. Gospodin Šiva je blagoslovio Saturna da bude onaj tko će suditi i kazniti one koji su nepošteni i okrutni. Stoga Saturn svakih 30 godina stavlja prepreke pred osobu; ispite materijalne, emocionalne i duhovne zrelosti. Nakon Saturnovog testa osoba koja je položila ispite sjaji poput zlata. Saturn joj je pomogao da postane bolja osoba stavljajući je u teške okolnosti. Saturnova škola obrazuje osobe i pročišćava njihov karakter. Iako izgleda da je Sade Sati period nepovoljan, on je jako povoljan. Sastavljač zakona nije sentimentalan. Takav je i Saturn.

Tijekom Sade Sati perioda Saturn pomaže osobi da se sjeti koliko je puta nekoga povrijedila djelom, riječima i mislima, koliko je puta bila neiskrena, nepoštena; koliko je puta pala kao žrtva iskušenja, nemoralnih čari, napasti i izazova. Saturn će sve uredno naplatiti i navesti nas da se pokajemo. Čim netko počne sa svojom osobnom unutarnjom promjenom, Saturn će mu pomoći i voditi ga do viših ciljeva života. On uči kako nadići svoje osobne limitacije, kako dostići odvojenost i neovisnost, koncentraciju, osjećaj za detalje, disciplinu i ozbiljnost koja je potrebna kako bi osoba mogla odgovoriti na izazove života i učiniti svoj život velikim.

Kada se netko nalazi u Sade Sati Periodu, tijekom sedam i pol godina prolazi kroz tri dijela tog perioda. Za svaki dio Sade Satija treba napraviti specifične upaye koje će smiriti, ublažiti i poboljšati taj period.

Za izračun nalazite li se u Sadi Sati periodu ili kada ga možete očekivati priložite donaciju putem PayPal servisa.

Ovdje možete dostaviti donaciju.

Sve donacije se uključuju u izgradnju vedskog centra. Više o vedskom centru pročitajte ovdje.

133 misli o “Sade Sati Upaya

  1. Poštovanje,
    ukoliko bidte meni mogli izralunati sade sati .. Rođena sam 31.10.1986 u 08:45h Tuzla
    Hvala Unaorijed

  2. Povratni ping: Sade Sati period – donosi li poboljšanje ili pogoršanje? | Jyotish Astrologija

  3. Meni zadnjih 8god. Ljubavno polje, ne ide.
    Sve sam se pitala da nisu Sade sati il nesto.
    Rodjena sam 13.dec 1980. Mislim u 16:15h,Sarajevo

  4. Redena sam 27.09.1960 u Varazdinu
    12:00
    Moj suprug 4.07.1960 , varazdin 13:30
    Kada su nastupili nasi Sade Sati?
    Hvala unaprijed

  5. Postovani, trenutno sam u Sade Sati i interesuje me kada izlazim iz toga perioda. Rodjena sam 07.04.1980 u Vukovaru u 00:25. Hvala na odgovoru!

  6. Rodjena sam 23.4.1970 u 19.30 i znam da sam u sade satiju samo me zanima kada cu da izadjem iz tog perioda. Ovo je cisti uzas.

    Hvala

  7. Rodjena sam 29.2.1984 Podgorica u 9:20 ujutru,covek sa kojim sam u vezi rodjen je 27.4.1973 5:45 ujutru Prokuplje.Da li smo mi u Sade satima?Hvala

  8. Postovanje i sve pohvale za predanost 🙂
    Ako je moguce voleo bih da znam od kad do kad su mi Sade Sati,
    14.05.1979. u 5h ujutru Vukovarn
    Hvala 🙂

  9. Povratni ping: Kako ublažiti Sade Sati period | Jyotish Astrologija

  10. Postovani, molim vas da mi kazete vezano uz Sade sati u kojem znam da sad jesam jer mi je uzrokovao velike gubitke ali i vec pomalo osjecam i blagoslov naucenog.. i malo opcenito u vezi Saturna u mom natalnom horoskopu. 28.8.1979 u Osijeku u 16:45…unaprijed hvala!!

  11. Pozdrav kada Sade Sati završava za ovu osobu 24.10.1989. u 17 i 35min rođen, i za mene 09.04.1990. u 10 i 40 h

    • Poštovanje Nataša,

      Da li ta osoba zna da joj gledamo kartu? Gledanje nečije karte bez njenog znanje donosi lošu karmu. Molim Vas potvrdite. Također, za izračun mi treba mjesto i država rođenja. Hvala!

    • Naravno Sanja. Dosta smo zauzeti s izradama horoskopa, pa treba biti malo strpljiv. Kako možemo pomoći? Za hitne upite pišite nam putem kontakt obrasca. Srdačan pozdrav,

      • Ja sam Sanja koja je postavila pitanje 09.03. pa kako se niste javljali pomislila sam da je sajt neaktivan. Tamo sam postavila pitanje, pa ako je moguće da dobijem odgovor, danas sam dopunila tj. odgovorila da je sat rođenja ujutro u 5 i 15. P.S. “ubiće” me ovi Sade Sati…

  12. Mozete li mi molim vas reci jesam li u periodu sade satija…ili ako nisam kada je bio tj kada ce biti? Rodjena sam 11.11.1969. U 13:00 u Rijeci. Hvala.

    • Ispricavam se.. vidim da ste svima nesto odgovorili a meni niste nista 😦 nistr vidjeli moje pitanje ili? Hvala

    • Trenutno ste u drugom dijelu Sade Sati perioda i imate još oko četiri i pol godine do kraja. Kod Vas je specifična situacija i trebate puno podrške. Javite se ako želite ublažiti ovaj period.

      • To ste meni odgovorili da je kod mene specificna situacija? Oprostite pratim na mobitelu pa nije bas jasno. 😦 ako jest tako onda znate da ja nista ne ublazavam ;-( ali bi mi od pomoci bilo objasnjenje specificnog i na koji nacin da razumijem odnosno prihvatim sve sto mi se desava pa bih vas molila na koji kontakt bi vam se migla javiti a da ne ide ovako u komentare 🙂

  13. Poštovani,
    suprug mi je rođen 19.2.1970, ne zna sat samo da je bilo ujutro. Možete li mu izračunati Sade Sati?

  14. Negde sam čitala da se po jyotish astrologiji natalani mesec pomera 23 stepena unazad i da se onda na osnovu te pozicije računaju sade sati. Da li je to tačno? I Da li mi možete reći da li sam u sade satima (mislim da jesam) i koliko će da traju jer mi je život na svim poljima u haosu? Rođena sam 02.08.1971. u 5:15 u Sremskoj Mitrovici. Pozzzz

    • Sade Sati se računa na osnovu položaja Saturna i Mjeseca. Da li je ovo vrijeme rođenja ujutro ili popodne? Sada se nalazite u drugom dijelu Sade Sati perioda. Hvala i lijep pozdrav

      • Vreme rođenja je ujutro u 5 i 15. Osetila sam da sam u periodu Sade Sati jer mi ništa ne ide, život stao, školski primer sam nekog koje u Sade Satima. Da li moguće pronaći posao u ovom periodu koji sam izgubila na samom početku Sade Sati , u prvom delu? Da li ću ga naći, možete li mi odgovoriti? Hvala i pozzzzz

  15. Molim Vas, i meni izračun za Sade Sati period. Rođena sam 16.04.1968. u 00,35 sati u Novoj Gradiški.

  16. Prvo da vas pozdravim, a zatim zamolim za period Sade sati, iako mislim tj, nadam se da sam pri kraju jer već duži period mi je turbulentno…rođena sam 28.01.1981. u 21:03 Winterthur, Švicarska..

    Lijep pozdrav i hvala 🙂

    • Pozdrav Kristina, tako je pri kraju ste, još sam oko dvije godine. U zadnjem dijelu Sade Sati Perioda, Saturn se pobrine da ga ne zaboravimo tako lako… smirite ovo. Ovaj Vas Saturn čini vrlo inteligentnom osobom. Vraćam osmijeh 🙂

  17. Molim vas za izračun mog sade satija i možda nekoliko saveta kako ga lakše preživeti.
    Moji podaci su: 30.12.1967, Slovenj Gradec, Slovenija u 4.07 ujutro.

    Puno se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

  18. Postovani po zapadnom horoskopu saturn mi je u 2.kuci znaci pravi probleme zadnjih pet god,da li sam i po vasim izracunima u sade satima,23.04,1980,16.31,osijek

    • Niste u Sade Sati periodu, imate još oko 17 godina do njega, ali imate teško prokletstvo brahmane iz prošlog života i to trebate što prije riješiti. Ono uzrokuje većinu problema. Izbjegavajte ljutnju i sve vrste argumentiranja.

  19. Molim vas možete li mi izračunati period Sade Sati. Rođena sam 14.01.1982. u Splitu. Hvala vam! 🙂

  20. Poštovani, nadam se da ste jos aktivni. Samo me zanima dal moji sade sati traju jer mi se u posljednjih cetiri i pol godine sve u zivotu doslovce srusilo. Od braka do posla. Rodena sam 07.10.1977. U 15.45 u Čakovcu, Hrvatska. Unaprijed zahvaljujem!

    • Niste u Sade Sati periodu i imate više od 17 godina do njega. No, Saturn tranzitira kroz kuću karijere, u natalnoj se karti nalazi u 7. kući braka. Stoga problemi, ali možete ih lako riješiti. Javite se.

  21. Možete li meni izračunat da li sam u Sade Sati periodu. Rođen sam 09.04.1971 g. u 16.45 sati
    Unaprijed hvala

  22. Da li sam u “SADE SATI ” periodu ? Rođena sam 29.10. 1976 u 00.55 h u Splitu/Hrvatska
    Hvala

    • Trenutno niste u Sade Sati periodu, ali za oko dvije godine ulazite u Sade Sati period. Sada Saturn aspektira Vaš natalni Mjesec, pa se čini kao da je Sade Sati, ali pravi Sade Sati ujecaj dolazi kasnije. Saturn trenutno negativno utječe na emocije i ljubav. Čuvajte zdravlje.

  23. Molim vas, da li mi možete izračunati da li trenutno traje moj sade sati. Rođena sam 30.03.1973. u Varaždinu u vremenu između 7,15 i 7,30 sati. Unaprijed zahvalna!

  24. Lijepi pozdrav, molim vas da li mi možete izračunati da li trenutno traje moj sade sati? Rođena sam 30.03.1973. u Varaždinu u 7 h ( nisam baš sigurna u točan sat ). Unaprijed hvala!

    • Poštovanje Vlatka, točno vrijeme rođenja možete pronaći u matičnoj knjizi rođenih. Trenutno niste u Sade Sati periodu, ali imate snažan aspekt Saturna na Mjesec, pa se čini kao da je Sade Sati. Za oko dvije godine ulazite u Sade Sati period. Ovaj Saturn trenutno negativno utječe na emotivne odnose i novce.

  25. Poštovani,
    Molila bih vas izračun perioda Sade Sati, rođena sam 21.1.2014. u 03.35 u Zagrebu.
    Lijepi pozdrav 🙂
    Lana

  26. Pozdrav!Molila bih vas ako mi možete reći kada nastupa moj sade sati? 18.04.1979,Split,19:50h

  27. Postovani, molila bih vas da mi izracunate Sade sate, mislim da sam vec neko vreme u ludilu :), ako me razumete. Rodjena sam 22.08.1985 u 10:40h u Leskovcu, Srbija. Unapred zahvalna

  28. Postovani, da li sam u periodu Sade Sati ili kad mi je period Sade Sati?… Mozete li i meni ga izracunati?
    28.12.1969 Backa Topola u 22.00 ( Srbija)
    Hvala unapred 🙂

  29. Možete li meni molim vas izračunati Sade Sati? Prošle godine sam platila da mi se izračuna kaompletan jyotish natalni horoskop ali sam kasnije shvatila da je vrijeme rodjenja koje sam dala, bilo krivo…..:( pa bih molila samo onda barem Sade Sati da mi izračunate ako može….hvala unaprijed!…rodjena sam u Osijeku 05.12.1974. u 13:45

    • Poštovanje Marina, Jyotish astrolozi obično primijete kada je krivo vrijeme rođenja jer se čitanje karte ne poklapa s karmom osobe. Žao mi je što astrolog kod kojeg ste radili izračun nije vidio nedosljednosti. Prema izračunu Vaše karte s datumom koji ste mi dali (Osijek, 05. prosinca 1974. u 13:45) iz Sade Sati perioda ste izašli prije 2,5 godine. No sada ste u periodu Mars-Rahu koji su u 8. kući loše karme, a od 02.11. Saturn je “sjeo” na Marsa pa će biti “malo” osjećaja pritiska sljedećih 2,5 godine. Čuvajte se oštrih predmeta i svih vrsti argumentiranja. Usput, ni ovo Vam nije potpuno točno vrijeme rođenja, no nije tako strašno… 🙂

  30. Rođen sam 04. 07. 1985. u 18:25 u Zagrebu. Možete li mi, molim Vas, izračunati periode Sade Sati? Unaprijed hvala na odgovoru! Petar

  31. Lijepi pozdrav, rođena sam 20.08.1979. u Zagrebu, 4:40 ujutro. Zanima me kada je Sade Sati period. Hvala 🙂

    • Poštovanje Jasna, sljedeći Sade Sati period Vam dolazi za 20 godina, opustite se i uživajte. Sada Vam Saturn tranzitira kroz 4. kuću sreće i emocija, pa malo uznemirava, ali glavni planetarni period Ketua biste trebali što prije popraviti – traje do 18.03.2020.

  32. Postovani,

    Veliki pozdrav i pohvala za sajt i vasu pomoc. Zamolila bih vas da i meni izracunate Sade Sati period i da mi kazete da li je i kad bio prethodni. (Racunala sam i sama, ali nisam sigurna da li je ispravno).
    Moji podaci: 17.01.1982. u 10:30h, Beograd.
    Unapred hvala i srdacan pozdrav,
    Bojana

    • Lola Key, već 2,5 godine niste u Sade Sati periodu i to je dobro, ali u Ascendentu (podznaku) u natalnoj karti su Vam Rahu i Saturn koji napadaju Mjesec, pa se čini da je nešto negativno i depresivno.

  33. Postovani,
    meni su rekli da sam trenutno u periodu Sade Sati.Rodjena sam 27.01.1976, 07:35 h, Livno(BiH)..Da li je to tocno?
    Na sto trebam obratiti paznju? Hvala

  34. POzdraV!!!
    Odlican tekst, ovo saznanje mi je dosta olaksalo i vratilo nadu!!!
    Mozete li mi reci da li je meni najgori deo sade satija prosao i ukoliko nije, kada bi to moglo biti? Ja sam trenutno u sade satima datum rodjenja je 25.06.1988. u 03:45 ujutru, Beograd

    • Poštovanje, Sade Sati Vam je počeo prije 5 godina i trajati će još 2,5 godine. No kod Vas Saturn nije tako negativna planeta, pa možete očekivati i neke nenadane dobitke.

  35. Postovani,kada pocinje i kada se zavrsava period trajanja sade sati u mom zivotu ?
    Rodjena sam 21.01.1979. U 00:10, Beograd,Srbija
    Hvala najlepse

  36. Rođena sam 12.9.1969. u 00:00 (pretpostavljam da je koji minut poslije, ali tako mi piše u rodnom listu) u mjestu Bač: Latitude 45.38 i Longitude 19.23. Ne znam što kaže horoskop, ali osjećam da sam u Sade Sati periodu. Jesam li u pravu?

    • Julijana, izašli ste iz Sade Sati perioda prije 547 dana. Imate još nešto manje od 30 godina do ponovog Sade Sati perioda. Najteže je prošlo… 🙂

      Ono što osjećate je period Jupiter-Saturn u kojem se nalazite od 25.08.2012. i koji traje do 05.03.2015. Ni blizu kao Sade Sati, ali neugodno.

      • Da li mozete da mi kazete kada su moji sade sati natasa 17.06.1978. u 16:15 Beograd? Hvala puno

      • Poštovanje Natasa, Sade Sati Vam je počeo prije 5 godina i trajati će još 2,5 godine. Saturn Vam nije tako loš, samo slijedite načela Dharme i sve će biti ok. Sada ste također u glavnom periodu Saturna do 02.04.2016. – razlog više za slijeđenje dharme.

  37. možete mi izračunati periode sade satija?rođena sam 26.06.1983. u 00.10 u Glini unaprijed hvala Lana

    • Lana, imate još 272 dana do ulaska u Sade Sati period. Sada vam Saturn u tranzitu prelazi prako Arudha Lagne i aspektira natalni Mjesec, pa vam se čini kao da ste u Sade Sati periodu. Tranzir Saturna kroz 1 / 4 / 8 / 10 kuću od Ascendenta, Mjeseca ili Arudha Lagne se naziva Kantaka Shani.

      Kantaka na sanskritu znači trn, pa tako u Kantaka Shani periodu izgleda kao da nam je životni put trnovit i težak. Kada stanemo na trn onda šepamo i ne možemo lijepo hodati, a ako je puno trnja onda ima puno “šepanja”.

  38. Možete li meni izračunati periode sade satija? 22.12.1985. u 01:40 u Rijeci, Hrvatska. Najljepše se zahvaljujem, Leana

    • Leana, sada niste u Sade Sati-ju, ali se nalazite u periodu Sunca (do 09.05.2014.) koji vam nije povoljan (vlada 12. kućom). Potom ulazite u period Mjeseca koji vam se nalazi u 8. kući zajedno s Rahuom. I 12. i 8. kuća su loše kuće. Bilo bi dobro da ispravite ove dvije situacije. Dodatno, Saturn je u tranzitu kroz vašu 2. kuću od Ascendenta i aspektira Mjesec u 8. kući, pa vam se čini da je Saturn “sjeo” na Mjesec. Imate još puno vremena do Sade Satija… 🙂

  39. Rodjen sam 9.10.1981. Osijek 05:55
    Rekli su mi da su mi pocele Šanijeve godine.
    Kako mogu ublaziti njegov utjecaj?

    • Dalibore, imate još tri i pol goine do Sade Satija, za sada ste mirni. Nalazite se u periodu Jupitera i to je za vas dobro. Jedino Saturn u tranzitu prelazi preko vladara Ascendenta i to vas može usporiti i uskratti vam energiju za ispunjenje želja. Čekaju vas promjene, pazite na živce, ramena i pluća.

    • Saturn je trenutno u Vagi, u njegovom polju egzaltacije, a Jupiter je u Blizancima. U Ovnu je trenutno Ketu. Neki Jyotish astrolozi također izračunavaju djelovanje Urana iako se u standardnoj vedskoj astrologiji on ne uzima u obzir. Uran je trenutno u Ribama.

  40. dobar dan …kada mi pocinju sade sati …Rodjen sam 21.03 1961. u 05 10 min ujutro u Rijeci CROATIA ….pozdrav Momir Mamula

Komentiraj